השמש Tai Yang




שמה של השמש בסינית הוא Ri, אך כינוייה העתיק ובעל משמעות השופכת אור על ההבנה של השמש לרמה הפיזיולוגית באדם, הינו - Tai Yang. במשמעות פשוטה זהו ה Yang העליון. עליון על שום מיקומה בשמים, ו Yang על שום תכונותיה - אש, חום, הקרנה ומהותה בצמיחת כל החי על כדור הארץ.
Tai Yang מורכבת משני Xing (פאזות) בסדר הבא:
מים דרך ה Zu Tai Yang - Pang Guang (שלפוחית השתן)
אש דרך ה Shou Tai Yang - Xiao Chang (מעי דק)
אלו הערוצים הארוכים ביותר המייצגים את שכבת ה Yang העליונה דרכה אנו מתקשרים עם החיצון, נקודת הממשק ביננו לעולם והרצפטור לקליטת השמש.
ההיבט הנסתר וזה המייצג את ה Yin שבשמש הינו המגנטיזם, כוח המשיכה האדיר והבולעני שלה, השומר על סדירות כוכבי הלכת במקומם. משיכה זו לעבר ליבתה הינה היבט Yin מובהק, יחד עם העובדה שיסוד המימן מרכיב קרוב ל 74% ממנה ואותו יסוד נמצא כמרכיב העיקרי של המים ובגרעיני אטומי המימן בגופנו המלא במים.
השפעת השמש על ריכוזי המים בכדור הארץ יוצרת התאדות המחזירה את המים בצורת אד מהארץ אל השמים, שם מתעבים האדים בצורת עננים דרכם ישוב הגשם אל הארץ בתהליך מחזורי ומופלא. זוהי הסיבה מדוע האקלים של Tai Yang בגוף האדם הינו של מים קרים, וזו גם הסיבה מדוע ה Zu Tai Yang - שלפוחית השתן קודמת ל Shou Tai Yang - המעי הדק בעת רישום וחשיבה על השכבה - זוהי התוצאה, אך לא הדרך ומקורה (כלומר קודם השמש שגורמת לגילוי המים בפריפריה).
אחת מהדרכים היפות לראות המשכיות חשיבה זו היא מיפוי הכוכבים בעת העתיקה. הכוכב הקרוב ביותר לשמש הינו כוכב חמה / מרקורי. בסינית הוא מכונה Shui Xing - כוכב המים. שוב ניתן לראות את הסמיכות וההכרח בין השמש למים, גם כגורם מבקר וגם כהכרח של המפגש בין אש למים על מנת ליצור את האדמה והלחות ההכרחיים לקיום חיים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה